Co dělá svatební koordinátorka v zimě? Rozhodně nezahálí
top of page

Co dělá svatební koordinátorka v zimě? Rozhodně nezahálí

Svatební sezona se pomalu chýlí ke konci. To rozhodně neznamená, že by se v zimě žádné svatby nekonaly, ale je jich citelně méně. Svatební koordinátorka má tak více času na záležitosti, které od jara do podzimu úplně nestíhá. A jaké činnosti to jsou?


Úplně bez svateb to nejde

Mimo hlavní svatební sezónu je čas na schůzky se snoubenci, kteří chystají svatbu v té další. Společně plánujeme, vybíráme, ochutnáváme. Pracujeme na svatebním designu a snažíme se za tu dobu snoubence co nejvíce poznat, abychom mohli svatbu vyladit v jejich stylu. Postupujeme od hrubých obrysů k detailům.


Tip pro vás: Zvolte si dobrý online plánovací systém, do kterého budete všechno zaznačovat, a alespoň částečně ho sdílejte se snoubenci.


Co dělá svatební koordinátorka v zimě? Rozhodně nezahálí

Networking - důležitý i příjemný

Setkáváme se s dodavateli, se kterými probíráme své zkušenosti a hodnotíme uplynulé období. Networking není jen o posilování dlouhodobých vztahů, ale také o navazování těch nových. Proto také navštěvujeme nová svatební místa, poznáváme nové dodavatele, sbíráme nové kontakty. Ale nepředstavujte si formální obchodní schůzky v nablýskaných kancelářích, naopak, většinou jde o příjemná posezení v útulných kavárnách.


Tip pro vás: Heslo, které se nám už mnohokrát osvědčilo, zní: Obchod se nejlépe uzavírá nad hrnkem kávy (čaje, sklenkou vína - doplňte podle sebe).


Nesem vám noviny

Uplynulou sezonu musíme zhodnotit také sami pro sebe. Co se povedlo a nepovedlo? Co by bylo třeba zlepšit? I když máme přes 20 let zkušeností a za sebou více než 500 povedených svateb, neznamená to, že již není prostor pro zlepšování. Koneckonců, svatební obor se vyvíjí a mění jako kterýkoliv jiný, zvláště v této covidové době. Proto v “hluchém” období studujeme nové trendy, hledáme užitečné novinky a podle toho upravujeme nabídku. Někdy je třeba zhostit se i nemilých úkolů, jako je například úprava ceníku.


Tip pro vás: Inspiraci můžete hledat na cizojazyčných webech. Říká se “jiný kraj - jiný mrav”, ale někdy je to přesně to, co snoubenci hledají.


Co dělá svatební koordinátorka v zimě? Rozhodně nezahálí

Ať je o nás vědět

Nedílnou součástí každého byznysu je aktivita v online prostředí. Bez toho to dnes snad ani nejde. V hektickém svatebním období na nějakou větší aktualizaci není prostor, ale právě v době plískanic, brzkého stmívání a pouliční břečky je ideální čas na úpravu webu a sociálních sítí. Doplňujeme fotky a videa z proběhlých svateb, aktualizujeme recenze a informujeme o novinkách. Jednou za čas nasadíme našemu webu úplně nový kabát.


Tip pro vás: Připravte si jednoduchý publikační plán na hektické svatební období. Důležitá pravidelná online aktivita vám pak půjde od ruky.


Rozvíjej se, poupátko

Pokud zbývá čas a energie, pracujeme také na svém osobním rozvoji. I tady je vždycky prostor pro zlepšení nebo alespoň “oprášení”. Time management, komunikace, etiketa - to všechno má svoje pravidla, na která člověk občas zapomíná, a teď je ta správná doba si je připomenout.


Tip pro vás: Nezapomeňte si zopakovat práci se stresem, kterého je při práci koordinátorky víc než dost, ať máte v nové sezoně dostatek energie.


My mimo svatební sezonu ještě učíme a pokud ani vy nechcete zahálet a chcete si rozšiřovat své obzory, vyberte si z našich kurzů.


175 views

Recent Posts

See All
Svatbonet.jpg

Vynikající nástroj plánování svateb.

Pro nevěsty i svatební koordinátory. 

Je vytvořený svatební profesionálkou Petrou Štočkovou a zahrnuje vše, co od svatebního plánovacího systému potřebujete. 

bottom of page