Vše, co potřebujete vědět o zimních svatbách
top of page

Vše, co potřebujete vědět o zimních svatbách

Hlavní svatební sezóna trvá zhruba od dubna do října, ve zbývajících měsících se svatby tolik nekonají. Je to trochu škoda, protože zimní svatby mají své kouzlo a výhody. Každý rok organizujeme svatby v době adventu a na horách.


Velký výběr bez stresu a za nižší ceny

Největší výhodou zimní svatby je právě minimální počet svateb. Celkem bez problémů tak seženete místo i dodavatele. A všichni budou svou pozornost plně soustředit jen na vaše klienty. Na místě, kde v létě probíhá jeden obřad za druhým, v zimě nikdo nebude nervózně koukat na hodiny, když se gratulace protáhnou. Vizážistka pravděpodobně nebude pospíchat k další nevěstě, fotky a videa budou mnohem dříve hotová.

Časová (ne)tíseň se vlastně týká i svatebních hostů. V létě mohou být ve stejném termínu pozváni na jinou svatbu, nebo jet na dovolenou. V zimě se riziko jejich odmítnutí výrazně snižuje. Svatba v lednu bude pravděpodobně jedinou, které se hosté té zimy zúčastní, což z ní udělá něco, na co se budou opravdu těšit.

Významným pozitivním faktorem zimních svateb jsou také nižší ceny, a to hlavně u svatebních míst. Pro toho, kdo chce svatebním hostům zaplatit ubytování, jsou zimní měsíce velkou příležitostí, jak ušetřit.


Vše, co potřebujete vědět o zimních svatbách | zimni svatba

Horko unaví, zima nevadí

Zimní svatby se vždy odehrávají uvnitř, není tedy třeba se stresovat kvůli počasí. Jedinou věc, kterou nelze objednat, naplánovat ani ovlivnit, tak eliminujete. Jakkoliv jsou letní venkovní svatby lákavé, ve finále mohou znamenat nepohodlí v podobě velkého horka. Zpocení, unavení a tím pádem rozmrzelí svatební hosté nejsou to pravé ořechové. Požadavek na black tie dress code se rozhodně lépe vznáší a plní v zimě než v teplých měsících.

Proti horku se v rámci slušného vychování příliš bojovat nedá, ale v případě chladu se nabízí několik možností, jak hosty zahřát:

  • přikrývky či plédy - samozřejmě ladící s designem svatby

  • horké nápoje (s alkoholem i bez)

  • oheň v krbu

  • plynové lampy (hořáky), u kterých si svařák vychutnáte i venku

Všechny tyto nápady nejenže zahřejí, ale také zajistí vřelou a útulnou atmosféru.


Pořádná hostina

V horkém létě nemá člověk chuť na těžká jídla, která patří mezi ta tradiční svatební. V zimě však přijdou k chuti. Stejně tak sweet bar a svatební dort mohou obsahovat variace, které se do horkého období příliš nehodí. V zimních měsících daleko více potěší bohaté chutě jako hořká čokoláda, karamel či red velvet. A co třeba čokoládové fondue, ale místo jahod miniaturní koblihy?

Zatímco v létě “frčí” hlavně osvěžující koktejly, v zimě to budou zmíněné horké nápoje. Tradiční svařák s vůní skořice a perníku, zlatavá medovina a horký punč v alko i nealko verzi. Dětem (a nejen jim) udělá radost hrnek kakaa nebo horké čokolády. K hřejivé náladě to pravé.


Vánoce, Vánoce přicházejí

Samostatnou kapitolou jsou svatby v době adventu, který jim propůjčí opravdu slavnostní až vznešený nádech. Velkou výhodou může být, že jakékoliv místo si vyberete, s největší pravděpodobností již bude svátečně vyzdobené a vy si tak nemusíte dělat hlavu s dekoracemi (a snoubenci je nemusí platit).

Pokud klienti přece jen touží po vlastním designu, nemusíte se držet pouze tradiční červeno-zelené vánoční kombinace. Romantickým duším doporučujeme zelenou doplnit bílou a stříbrnou, pro rustikální atmosféru použijte spíše hluboké odstíny a teplé krémové tóny. A nezapomeňte na dřevěné nebo kožešinové (umělé, samozřejmě) akcenty pro zútulnění.


Zasněžené svatební fotografie

Snímky v nadýchané bílé pokrývce se směle vyrovnají těm letním v rozkvetlých loukách. Na spolupráci sněhových vloček se však nedá spolehnout. Pokud jsou zasněžené fotografie pro snoubence prioritou, doporučujeme zvolit svatební místo na horách a termín spíše v lednu či únoru.

Myslete na to, že západ slunce nastává brzy, v prosinci může být tma již v 16:30. Je tedy potřeba naplánovat časnější obřad, aby se focení venku stihlo za plného světla. Nevýhodou zimních fotografií je, že nevěsta i družičky musí schovat sebekrásnější živůtky pod kabátky nebo kožíšky, pokud nestojí o nachlazení. Ale zase - svatební kožíšek má taky svoje kouzlo!


Pokud se chcete o některých aspektech dozvědět více, neváhejte nás kontaktovat.


63 views

Recent Posts

See All
Svatbonet.jpg

Vynikající nástroj plánování svateb.

Pro nevěsty i svatební koordinátory. 

Je vytvořený svatební profesionálkou Petrou Štočkovou a zahrnuje vše, co od svatebního plánovacího systému potřebujete. 

bottom of page